Het is koud, grijs en bewolkt buiten, dus er is geen beter moment dan nu tuinplannen te maken voor de lente en de zomer! Hoe richt je je terras in volgens de laatste trends? Wat zijn de laatste trends op het gebied van tuinmeubelen? Garden Impressions loodst je door de tuinmeubeltrends voor 2022, zodat je alvast uitkijkt naar de lente en dan als eerste een trendsetter tuin hebt!

Licht en zacht

Goed nieuws voor de pastelkleurfans onder ons: lichtroze en babyblauw zijn dit jaar de rage in de tuinmeubelwereld. Vermoedelijk hebben we door de zware Corona-crisis veel behoefte aan zachtheid en lichtheid. Ga je zitten op een loungeset met knusse en zachte lichtroze of babyblauwe kussens, dan voel je je meteen op je gemak. Deze tuinmeubeltrend valt onder de ‘Human Touch’. Dat behoeft geen verdere uitleg, toch?

Praktische tuinkrukken

De Corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat we meer dan ooit gewoon bij vrienden, familie of buren willen zijn. Maar dan kan dat natuurlijk alleen met een veilige marge. Met praktische tuinkrukken heb je altijd extra ruimte voor bezoekers. Je kunt ook – op afstand – bij elkaar zitten maar dan hoef je geen zware tuinfauteuils heen en weer te slepen. Gebruik praktische, stapelbare en weerbestendige tuinkrukken die gemakkelijk te verplaatsen en op te bergen zijn. De kleuren van deze geweldige tuinkrukken passen helemaal bij de tuintrends.

Bijzettafels

Bijzettafels voor in de tuin zijn een trend die helemaal past bij tuinmeubelen trend 3, tuinkrukken. Makkelijk te verplaatsen en multifunctioneel. Of je nu een grote tuintafel hebt en er een bijzettafel naast zet of je terras speels inricht met bijzettafels; deze kleine tafels kunnen altijd extra worden geschoven. Zo heeft iedereen altijd een plek om zijn canapés of drankjes neer te zetten of als plek voor de laptop. En als iedereen genoeg heeft van eten, werken, studeren of gewoon bij elkaar zitten? Vervolgens schuif je de bijzettafels opzij (of meerdere naast elkaar) en dan kunnen ze gebruikt worden als opbergruimte voor bloemen, potplanten, lantaarns en accessoires. Koop de tafels dan wel passend, dus bijvoorbeeld passend bij je loungebank tuin.

Ga voor retro!

Deze tuinmeubeltrend met een vleugje verleden komt op twee manieren tot uiting: enerzijds zien we het terug in de materialen en anderzijds in de kleuren van de tuinmeubelen. Schrik niet, het gaat niet om de heftige retrokleuren zoals paars of oranje (zodat de fonduepan in de kast kan blijven staan). Retro kleuren die je waarschijnlijk terug zult zien in tuinmeubelen zijn: heerlijk mintgroen, rustgevend mosgroen en vrolijk okergeel. Het gaat dus vooral om tuinmeubelen met een natuurlijke en zachte retrotint. Daarnaast blijven tuinmeubelen in elegant antraciet en fris wit ook in 2021 modern. Wat betreft retro materiaal zien we veel tuinmeubelen met touw, bijvoorbeeld in de armleuningen van banken of stoelen. Overigens is het gebruik van touw in tuinmeubelen anno 2021 heel modern. Zowel QualiCord als normaal touw zijn stoer, duurzaam, volledig recyclebaar, weerbestendig en hebben een touwlook.