Vroeger was het gebruikelijk om een ​​uitnodigende tuinbank voor het huis te plaatsen: hier kwamen de oude mensen ‘s morgens en’ s avonds samen, genoten van de zon voor de warme huismuur, maakten een praatje met iedereen die langs kwam. Vandaag, in onze snelle wereld, is deze gewoonte vergeten en is de tuinbank voor de voordeur verworden tot een opslagruimte voor bloempotten. Breng samen met ons uw buurt tot leven, creëer weer een communicatieplek voor de deur.

Metaal of hout?

Laten we beginnen met een fundamentele overweging: de materiaalkeuze. Tuinbanken van hout zijn klassiek: met open poriën beschermde of weerbestendige houtsoorten zoals teak en robinia voelen aangenaam warm aan, maar nemen tijdens een regenbui water op, wat enige tijd nodig heeft om volledig te drogen. Gelakt hout is robuuster, maar zoals alle houten banken hebben ze een droge, vorstvrije winterplek nodig om er jarenlang plezier van te hebben.

Tuinbanken van gelakt metaal daarentegen voelen meestal wat koud aan, maar worden warm bij sterk zonlicht en vragen daarom graag om een ​​zacht kussen. In ruil daarvoor kunnen de meeste modellen het hele jaar door staan ​​dankzij hun weerbestendige afwerking en coating. Wat ook wenselijk is vanwege het gewicht! Als je niet kunt kiezen tussen de twee materialen, raden we je aan om een ​​metalen frame te gebruiken, waarvan de zitting ofwel bedekt is met hout of met textiel als gaas of stoffering.

Met of zonder rugleuning?

Het hangt natuurlijk af van de plaats: als u een houten bank voor een huismuur plaatst, dient de muur perfect als rugleuning en verwarmt zelfs uw rug als er geen schaduwrijke plek is. Als de tuinbank echter midden in de tuin wordt geplaatst, is de rug meestal blij met een rugleuning om lekker tegenaan te kruipen. Velen geven echter de voorkeur aan de bank zonder rugleuning om te dineren, omdat de iets kleinere breedte meestal onder een tuintafel past.

Geen vaste plek in zicht? Volg je liever de stand van de zon? Voor twee personen kunnen compacte tuinbanken gemakkelijk van de ene zonnevlek naar de andere worden gedragen! Iedereen pakt een armleuning of een korte rand van de stoel en de reis begint: zelfs als een tuin niet tot stand komt door in de schaduw te zitten, zoals Rudyard Kipling het treffend uitdrukte, raden we aan om af en toe te tuinieren om te ontspannen en naar de de natuur omringend zittend op een comfortabele tuinbank.