Met winterse temperaturen is er niets fijner dan een fijne fleecetrui in je kast te hebben hangen. Ik heb deze vorig jaar genaaid omdat ik een warme trui nodig had om te joggen in de koude temperaturen. En daar is hij ideaal voor, zowel qua materiaal als snit (iets wijder, verlaagde schouders en opstaande kraag).

Miley – fleecetrui met opstaande kraag

Ik gebruikte het patroon “Miley” van Pattydoo. Deze keer naaide ik de versie met een onderverdeling in het voorpand en de opstaande kraag. De snit biedt ook verdere onderverdelingsopties, één in de top en één in de mouw. Als je wilt, kun je hier bijvoorbeeld ook met colour blocking werken. De knusse kraag is perfect als het kouder wordt en de wind om je oren fluit. Het zou bijna een beetje hoger kunnen zijn. De rits wordt eenvoudig tussen de binnenste en buitenste kraagdelen genaaid. De scheiding aan de voorkant van de trui maakt het naar mijn mening gemakkelijk om de rits recht en netjes te gebruiken. Materiaal: fleece van biologisch katoen

Het materiaal dat ik gebruikte was een hoogwaardige fleece van 100% katoen, die ik tegenkwam bij de stofwinkel. In mijn maat verbruikt de snit slechts 1,3 m stof. Dus het deed niet zoveel pijn om een ​​duurdere stof te gebruiken. Een ander voordeel van het vlies is dat het vrij eenvoudig te verwerken is. Je hoeft niet elke rand met fleece af te werken, maar hier rimpelt niets. De kleur is antraciet en het ziet er een beetje gevlekt uit en is lekker warm en gezellig. In de plaatselijke stoffenwinkel vond ik bijpassende manchetten voor de mouwen en de zoom.

Hoe warm is een fleecetrui?

Ik heb mijn fleecetrui de afgelopen maanden vooral tijdens het joggen gedragen. Ik kondigde het sportschoollidmaatschap aan met Corona, dus er was acuut behoefte aan zo’n buitenkledingstuk om in de winter niet buiten te vriezen. Sinds de voltooiing heb ik het altijd als een overjas over mijn normale hardloopkleding gedragen bij temperaturen onder de 10 ° C. Dat houdt me winterhanden lekker warm. Aangezien ik tijdens het joggen nauwelijks foto’s kan maken, heb ik deze foto’s afgelopen herfst gemaakt tijdens een wandeling in het bos. Bij het zien van de groene bladeren droom je zo de lente in. Ik ben benieuwd of de eerste delen van de lente vandaag al te zien zijn op MeMadeWednesday of dat je in de winter nog op pad bent.