Iedereen die zich bezighoudt met cryptocurrencies zal al snel merken dat deze transacties gepaard gaan met enkele risico’s. En dan hebben we het nog niet eens over hoe volatiel de markt voor deze valuta is. Er zijn veel verschillende vormen van oplichting in de online wereld en cryptocurrencies zijn daarop geen uitzondering. Als u wilt investeren in startups en beursplatforms, moet u zich ervan bewust zijn dat u al uw investeringen kunt verliezen.

Volgens experts moet je daarom kiezen voor cryptocurrencies en bijbehorende providers die gebaseerd zijn op blockchain-technologie. Zo worden de transactiegegevens gedetailleerd vastgelegd. Zorg er bovendien voor dat bedrijven waarin u investeert een solide businessplan hebben om echte problemen op te lossen. Het is ook belangrijk dat deze bedrijven hun liquiditeit kunnen bewijzen in de corresponderende valuta en voldoen aan de ICO-regels (Initial Coin Offering). Last but not least moeten er echte mensen achter de provider zitten. Als het bedrijf dat u kiest niet aan deze eisen voldoet, moet u uw keuze heroverwegen.

Valse websites

Zelfs als je een tip opvolgt van iemand die verstand heeft van cryptocurrencies, kun je op een nepwebsite terechtkomen. Er zijn een verrassend aantal websites die de sites van legitieme startups nabootsen. Op deze pagina’s ontbreekt echter het kleine slotsymbool in de adresregel dat het gebruik van het HTTPS-protocol aangeeft – een duidelijk waarschuwingsbord. Want zelfs als de pagina er precies zo uitziet als het origineel, kan het zijn dat u bij het betalen wordt doorgestuurd naar een ander platform. U klikt bijvoorbeeld op een zogenaamd legitieme link die leidt naar een nep-URL met een nul in plaats van een “O”. Uiteraard brengt het betreffende platform u niet naar de investeringsoptie waar u daadwerkelijk voor heeft gekozen. Om dit probleem te voorkomen, voert u URL’s altijd handmatig in uw browser in. U kunt ook beter het adres controleren voordat u op Enter drukt.

Nep-apps

Een andere populaire zwendel zijn nep-apps die kunnen worden gedownload van Google Play of de Apple App Store. Want ook al worden deze apps vaak snel gevonden en verwijderd, ze kunnen toch financiële schade aanrichten. Volgens Bitcoin News hebben duizenden gebruikers al dergelijke nep-apps voor cryptocurrencies gedownload. Hoewel het risico groter is voor Android-gebruikers, moeten beleggers met andere platforms zich ook bewust zijn van de risico’s. Bevat de beschrijving of zelfs de naam van de app duidelijke spelfouten? Ziet de branding er vreemd uit, b.v. B. vanwege verschillende kleuren of een verkeerd logo? Let op tekenen en overweeg bij twijfel het downloaden van de app.

Rare tweets en andere posts op sociale media

Als je sterren en managers volgt op sociale netwerken, bestaat het risico dat ze in werkelijkheid copycat zijn. Hetzelfde geldt voor cryptocurrencies, waar kwaadaardige bots legitieme accounts nabootsen. Vertrouw geen aanbiedingen die u op Twitter en Facebook ontvangt, vooral niet als ze te mooi zijn om waar te zijn. Omdat nepaccounts overal te vinden zijn. Als iemand je vraagt ​​om te betalen voor cryptocurrencies op deze platforms – ook al zijn het maar kleine bedragen – zul je dat geld waarschijnlijk niet meer terugzien. Zelfs als u denkt dat dit aanbod legitiem is omdat andere gebruikers er ook op reageren, onthoud dan: deze gebruikers kunnen ook bots zijn. Je moet hier dus uiterst voorzichtig zijn.

Frauduleuze e-mails

Zelfs als e-mail eruitziet alsof deze afkomstig is van een legitieme cryptocurrency-provider, wees dan voorzichtig. Is de e-mail hetzelfde als elke andere communicatie, inclusief logo en huisstijl? Kunt u controleren of het e-mailadres echt van het vermeende bedrijf is? Juist om dergelijke factoren te controleren, moet u een provider kiezen die wordt ondersteund door echte mensen. Want zo kun je bij twijfel direct contact opnemen met deze mensen. Roep bovendien nooit links op om naar de betreffende pagina’s te gaan. Cybercriminelen adverteren vaak gefabriceerde ICO’s om aanzienlijke bedragen te stelen.

Trap niet in de bijbehorende aanbiedingen in e-mails en op websites. Bekijk in plaats daarvan zorgvuldig de details van de aanbieding. Helaas zijn er talloze methoden waarmee cybercriminelen onveilige computersystemen kunnen misbruiken om cryptocurrencies te minen of te minen.

Let ook altijd op bij goedkope aanbiedingen per mail. Krijg je een aanbod voor goedkope ADA, kijk dan altijd naar de Koers ADA. Is het veel goedkoper, en is het te mooi om waar te zijn, is het ook te mooi om waar te zijn. Tuin er dus niet in.