Was het in het begin wit goud, dan eindigden we met een prachtig geel goud. Waarbij delicaat ros├ęgoud ons ook zou hebben aangesproken – dat zag er ook heel nobel uit aan de vinger en ziet er echt harmonieus uit op de huid. Desalniettemin, na lang heen en weer denken, vonden we een klassiek goud gewoon de beste. Deze keer hebben we ons bij het kiezen van onze trouwringen niet laten leiden door de huidige sieradentrends, maar hebben we gekozen voor iets dat ons na vele jaren nog steeds vreugde en goede herinneringen zal brengen.

Persoonlijk vind ik het mooi als trouwringen er hetzelfde uitzien. Dus we krijgen allebei een identieke ring. De variant van mijn verloofde zal echter iets breder zijn, wat ook werkt voor een grote mannenhand! Als toevoeging koos ik voor een delicate clip-on ring die zich als een elegant koord om mijn ringvinger zal nestelen samen met een donkergroene smaragd.

De kleur groen is al een leven lang bij mij en ik vind deze nuances niet alleen geweldig in mijn inrichting en de stijl van kleding. In de toekomst zou ik er graag elke dag een stukje van bij me dragen. Op de foto’s zie je de groene steen die ik heb gekozen voor mijn reversring. Het is niet zo eenvoudig om te kiezen uit de vele smaragden die hetzelfde lijken te zijn als die in de toekomst mijn ringvinger zullen sieren.

We hebben ook gekozen voor een speciale gravure aan de binnenkant van de trouwringen – wat het zal zijn en waarom het precies dat zal zijn, vertel ik je in de volgende post. Dan zijn we al getrouwd en kan ik onze individuele trouwringen officieel aan jullie voorstellen. Misschien kun je het al raden?

Laten maken of kopen?

Je kunt natuurlijk je ringen helemaal op smaak en maat laten maken, maar ook bij een gewone juwelier kun je prachtige ringen vinden. Kijken bijvoorbeeld maar eens bij 123gold, die ook winkels heeft in Rotterdam en Amsterdam.

Daar kun je een leven lang genieten.